ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Fadime Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

• DELİKLİTAŞ İMAM HATİP LİSESİ

Eskişehir İmam Hatip Lisesi 1965 - 1966 Öğretim yılının Şubat ayında öğretime açılmıştır. İlk defa Deliklitaş semtindeki iki katlı binada hizmete başlamış, daha sonra 1972 yılında 3. katı ilave edilmiştir. Öğrenci sayısının artması nedeniyle okul bitişiğindeki 4 katlı bina M.E.B. tarafından satın alınarak okul haline getirilmiştir. Okul binası Devlet Millet işbirliği ile Koruma Derneği tarafından yaptırılmıştır.
2011-2012 Öğretim yılında (daha önce İlköğretim Okuluna tahsis edilmiş iken) yeniden öğrencilerimizin eğitim ve öğretimine açılmıştır.

• ABDURRAHMAN SARAR İMAM HATİP LİSESİ

Deliklitaş´taki binalar yeterli olmayınca 1986 yılında Gökmeydan mahallesindeki 13 dönümlük arsa satın alınarak Sarar ailesi tarafından 21 derslikli ek bina yaptırılmıştır. Okul 1989 - 1990 ders yılında eğitim-öğretime başlamıştır. 2000-2001 Öğretim yılında 100 kişilik, 2002 öğretim yılında da 75 kişilik daha öğrenci kontenjanı alınarak 175 kişilik Abdurrahman Sarar İmam Hatip Lisesi binasında Devlet Parasız Yatılı bölümü açılmıştır.

• FADİME SARAR ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Bu bina Koruma Derneği tarafından üç kat yaptırılmış, Sarar ailesi tarafından da tamamlanmış olup 1997 - 1998 Öğretim yılında eğitim-öğretime açılmıştır. Şu anda tamamen eğitim-öğretim ve yönetim binası olarak kullanılan okulumuzda Anadolu, Klasik ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri yüzyüze eğitim-öğretim görmekte olup,toplam 2000 öğrencimiz mevcuttur.

• SARAR İMAM HATİP ORTAOKULU

Bu Ortaokulumuz 2012-2013 Öğretim yılında Bakanlığımızın hayata geçirmiş olduğu 4+4+4 eğitim reformu çerçevesinde; okulumuzun Devlet Parasız Yatılı binası olarak kullanılan bölümünde 7 sınıf ve 220 öğrenciden oluşan yeni eğitim-öğretim bölümümüz olarak faaliyete geçmiştir.Kendine özgü eğitim kadrosu mevcuttur.

•  Abdurrahman SARAR - Okulumuzun Müteveffa Banisi

1918 yılında Eskişehir´de doğdu.İlkokul mezunudur,hafızdır ve din görevlisi olabilecek..seviyede dini bilgilere ve Arapça bilgisine sahiptir.Meslek olarak giyim sanayiini seçmiş,Eskişehirde konfeksiyon üretimini başlatan ilk kişi olmuştur.İmam-Hatip Lisesi olarak yapılmasını vasiyet ettiği bu binayı; oğulları ve eşi hayata geçirmiştir.
1983 yılında vefat eden Abdurrahman Sarar´a Allah´tan rahmet diliyor;eğitime yaptıkları katkılardan dolayı da ailesine teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yayın: 26.12.2012 - Güncelleme: 05.02.2019 19:19 - Görüntülenme: 5110