ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Fadime Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

İlimizde 8. sınıflarda eğitim gören öğrencileri okulumuzda kahvaltıda ağırlıyoruz.

Okulumuza gelen öğrenciler, tanıtım ekibimiz tarafından karşılanıp onların rehberliğinde okulumuz hakkında detaylı bilgilere erişme fırsatı elde ediyor.

Nis

Osmanlı ordusunun, Çanakkale'den sonra kazandığı ve bir İngiliz tümeninin bütün askerleri ile birlikte esir alındığı Kut'ül Amare Zaferinin 108. Yıl dönümü, Dumlupınar Üniversitesi Tarih Bölümünde yüksek lisansını tamamlayan okulumuz mezun öğrencilerinden Münevver ADIGÜZEL'in katılımı ile kutlandı.

Nis

Okulumuzun dahil olduğu “Vakti Kuşanmak“ projesi kapsamında Kıymetli yazar Abdullah Yıldız, öğrencilerimize namaz temalı bir sunum yaptı. Namaz aşkına, sorumluğuna, idrakine dikkat çekti. Kendisine okulumuz adına teşekkür ediyor, daha geniş zamanlarda buluşmayı diliyoruz.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, geçmişi şan ve şerefle dolu yüce milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek yeniden şahlandığı, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızın, bugünün Türkiye'si için canını hiç düşünmeden feda ederek makamların en yücesine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

MEB sosyal sorumluluk projesi etkinlikleri çerçevesinde; 12-B sınıfı öğrencilerimiz, şehrimizin merkezinde matematik öğretmenimiz  Ender KARAASLAN rehberliğinde Yeşilay haftası münasebeti ile Bağımlılıkla Mücadele ile bağımlılık yapan zararlı alışkanlıklarla ilgili  afiş asıp, broşür dağıtarak farkındalık çalışması yapmıştır.

Mrt

Afet Kulübü okulumuzda deprem ve taliye tatbikatı gerçekleştirdi.

Mrt

2024 İKAF Fuarında yerimizi aldık. Okulumuzun ve projelerimizin tanıtımı yaptık.

Şbt

Tepebaşı İlçe Müftülüğünün hayata geçirdiği "Gençler iyilikte yarışıyor, İslam kardeşliğini yaşıyor" adlı projenin son etkinliğini gerçekleştirdik. Bilecik ve Söğüt gezisinde ülkenin farklı şehirlerinden gelen ve 6 Şubat depremini yaşayan öğrencilerimiz ve Eskişehirli öğrencilerimiz tarihe yolculuk yaptı. Bilecik ve Söğüt gezisinde  tarihi  büyüklerimizi ve Osmanlı Devleti'nin kuruluşu hakkında bilgi edindi, hafıza tazeledi.Kutlu geçmişimizle bir kez daha gurur duyduk. Tepebaşı İlçe Müftülüğüne bu güzel proje için tekrar teşekkür ediyoruz.

Şbt

⏳Berat Gecesi ramazanı müjdelemek için kapımızı çalıyor... Şâbanın on beşinci gecesinde müslümanların Allah’ın affı ve bağışlaması ile günah yükünden kurtulacağı umularak bu geceye Berat gecesi denmiştir.

⏳Rabb'im beratını alanlardan eylesin. Berat Kandilimiz mübarek olsun.

Şbt

20.02.2024 tarihinde, ESDAK Derneğini ağırladık. Esdak derneği; 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerde bulunmuş, toplumun her kesiminde yer alan gönüllülerin kurduğu bir arama kurtarma ve yardım derneğidir.

Afetsiz günlerde bilinçli aileler ve eğitimli nesiller yetişsin diye uğraş veren Esdak; bilgi, yetenek ve tecrübelerini öğrencilerimizle paylaştı. Teşekkürler ESDAK.

Şbt

Yapılan etkinlikte kulübümüzün amacı hem öğrencilerde sağlıklı beslenme alışkanlığı bilinci oluşturmak, hem de meyve tüketemeyen öğrencilerin meyveye ulaşmasını sağlamaktı.

Şbt

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıl dönümü münasebetiyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için okulumuzda Anma Programı gerçekleştirdik.

Depremlerde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Şbt

Okulumuz Miraç Kandili programı Meslek dersleri öğretmenleri Nurten İlhan ,Şule Demir  danışmanlığında ve Müzik dersi ögretmeni Duygu Maden hocamız ve korosu eşliğinde Tatbikat Camimizde yapıldı. Odunpazarı Gençlik Koordinatörü Sümeyra Bağdat Arslan hocamıza değerli katkıları için teşekkür eder, Miraç Kandilinin ruhlarımızın yükselişine vesile olmasını ümit eder, 6 Şubat Kahramanmaraş depremi senei devriyesinde vefat edenlere rahmet, kalanlara sağlık ve esenlikler dileriz.

Ock

Okulumuz Gençler Floor Curling takımı 04-05 Ocak 2024 tarihlerinde yapılan Eskişehir Şampiyonasında İl Şampiyonu olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ock

İlimizde yapılan Kur’an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında okulumuz öğrencisi  Hayrunnisa ÇAKIR Eskişehir birincisi, Hafızlık Yarışmasında yine okulumuz öğrencisi Fairouz Hany Eskişehir birincisi olmuştur.

Ödüllerini Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürümüz Sinan AYDIN ‘ın elinden alan öğrencilerimiz Denizli'de yapılacak olan Bölge Yarışmalarında Eskişehir’i temsil etmeye hak kazanmışlardır.