ESKİŞEHİR / ODUNPAZARI - Fadime Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Ara

Odunpazarı ve Tepebaşı bölgelerindeki ortaokullarda görev yapan Rehber öğretmenleri okulumuzda ağırladık.

Okul Müdürümüz Hasan KAYMAKÇI ve Rehber Öğretmenimiz Elçin Sumru ŞAHİN tarafından Rehber öğretmenlere okulumuz ve projelerimiz hakkında bilgilendirme yapıldı.

Ara

Avrupa Birliği Erasmus programı kapsamında en fazla proje üreten ve yürüten okulları arasında yer alan okulumuz Sarar AİHL öğretmen ve öğrencileri 11-17 Aralık tarihleri arasında Erasmus+ KA220 Green Sports and Green Arts for a Green Europe adlı projelerinin aktivitesi için Çek Cumhuriyeti'nin Pilsen ve Prag şehirlerine gittiler. Okulun proje ekibi İspanya, İtalya ve Çek Cumhuriyeti'nden öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile Pilsen şehrinde çevre ve sanat etkinlikleri yaptılar. Prag Büyükelçimiz Sayın Egemen Bağış'ı da ziyaret eden proje ekibi, Büyükelçimizce Prag ve Çek Cumhuriyeti'nin dini, kültürel ve tarihi yapısı hakkında bilgilendirildiler.

Sarar AIHL proje ekibindeki öğrenci ve öğretmenler aynı projenin çevre ve spor aktiviteleri için mart ayında İspanya'nın Miajadas şehrine gidecekler. Okul proje Ekibimizi kabul edip ilgilenen Prag Büyükelçimiz Sn. Egemen BAĞIŞ ve büyükelçilik çalışanlarına şükranlarımızı sunarız.

Ara

Odunpazarı İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından öğrencilerimize "Sağlıklı Yaşam Projesi" kapsamında  farkındalık eğitimi verildi.

Ara

Eskişehir İmam Hatip Liseleri arasında yapılan Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışmalarında okumuz öğrencileri Hayrunnisa ÇAKIR (Güzel Okuma) ve Fairouz HANY (Hafızlık) il birincisi oldular. Öğrencilerimiz Eskişehir'i bölge yarışmasında temsil etmeye hak kazandılar. Öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Kas

24 Kasım Öğretmenler Günü okulumuz bünyesinde hazırlanan programla kutlandı. Törende irfan ordusunun ahirete göç eden tüm öğretmenler ve şehitlerimizin ruhu için Kur'an-ı Kerim tilaveti ve Türkçe mealine yer verildi. Ardından öğrencilerimizin sunumları oldu.

Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Kas

Okulumuz 11-A ve 11-D sınıfları, rehber öğretmenleri Özgül EMEK ve Derya ŞİMŞEK ile "Vakti Kuşanmak Projesi " kapsamında  Eskişehir Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birlikte Reşadiye Camiinde cemaatle öğle namazını kılmak için buluştular. Odunpazarı Müftülüğü Gençlik Koordinartörü Sümeyra BAĞDAT ARSLAN okullarımızı karşıladı. Emeği geçen hocalarımıza ve ikramları için Eskişehir İl Müftülüğüne teşekkür ederiz.

Kas

Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün projesi olan “Gençler İyilikte Buluşuyor, İslam Kardeşliğini Yaşıyor” programında 6 Şubat depreminde ilimize göç eden öğrencilerimiz ile kardeşlik sofrasında Ensar-Muhacir tadında gönülleri yakınlaştırma, kaynaşma buluşması gerçekleştirdik. Ardından Osmangazi Üniversitesi bünyesinde yer alan Türkiye Diyanet Vakfının Kitap Kafesine manevi danışman rehberliğinde öğrencilerimizle ziyaret gerçekleştirdik. Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Türkiye Diyanet Vakfına okulumuz adına teşekkür ediyoruz.

Kas

20 Kasım Dünya Felsefe Günü ile ilgili pano çalışması yaptık. Emeği geçen öğretmenimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Kas

Türk ulusunu bağımsızlığa kavuşturan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85. yılında Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak andık.

Kas

Okulumuzda 2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı Genç Nida Kur'an-ı Kerimi Güzel Okuma ve Hafızlık Yarışması yapıldı. Kur'an-ı Kerimi Güzel Okumada Hayrunnisa Çakır, Hafızlıkda ise Fairouz Hany birinci olmuştur. Öğrencilerimize il elemesinde başarılar dileriz.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100’üncü yıl dönümüne ulaşmanın heyecanını ve gururunu yaşıyoruz.

Ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun.

Ekm

2023-2024 Eğitim Öğretim yılı Okul Aile Birliği Genel Kurul toplantısı okulumuz konferans salonunda yapıldı.

Ekm

Okulumuzda İl Sağlık Müdürlüğü "KETEM" ve Halk Sağlığı Merkezleri ile koordineli olarak kanser konulu faaliyet gerçekleştirilmiştir. Odunpazarı İlçe Sağlık Müdürlüğü 2 Nolu Sağlıklı Hayat Merkezinde görevli Hemşire Ayşe Doğan, Hemşire Selin Düğüm ve Ebe Özge Kirte tarafından stand kurulup, bilgilendirme toplantısı yapılmıştır. Toplantıda Sağlıklı Hayat Merkezinde verilen hizmetler (beslenme danışmanlığı, fiziksel aktivite danışmanlığı, psikososyal danışmanlık, çocuk ve ergen sağlığı danışmanlığı, aile diş hekimliği, gebe bilgilendirme sınıfı, ÜSEM, KETEM) belirtilerek kanser teşhis, tarama ve kanserden korunma yöntemleri hakkında açıklamalar yer verilmiştir. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Ekm

İmam Hatip Okullarının Kuruluş Yıl Dönümü’nü, okulumuz konferans salonunda, hazırlanan programla kutladık. 1951 yılında kurulan ilk İmam Hatip Okulu kurucu müdürü merhum Celalettin ÖKTEN hocamızı rahmetle anıyor, okullarımıza katkı sunan sunan herkese şükranlarımızı sunuyoruz.